Stipendin avulla Hollannin kisoihin

Teksti: Pirjo Pappila

Tahdon sydämestäni kiittää Oulun Invalidien yhdistys ry:tä saamastani keväisestä urheilustipendistä. Stipendin avulla pystyin toteuttamaan osittain Hollannin Cuijkin suuntautuvan kisamatkan järjestämistä.

Vaikeavammaisena huippu-urheilijana joudun kustantamaan ns. terveisiin urheilijoihin verrattuna hieman enemmän kuluja kaikilla leiri- ja kisamatkoilla, koska mukaan otettavien tavaroiden määrä on hoitotarvikkeiden ja apuvälineiden vuoksi hieman korkeampi. En pysty myöskään majoittumaan siihen kaupungin halvimpaan hotelliin, sillä käytän liikkumiseeni sekä tanssimiseeni sähköpyörätuoliani. Onneksi on olemassa monia eri tahoja, joista me vaikeavammaiset urheilijat voimme anoa hieman tasoitusta lähtökohtiimme. Näin mekin saamme olla tasavertaisia urheilijoita, kuten kuka hyvänsä.

Pääsiäisen aikaan toteutunut kisamatka meni yli odotusten. Mukanani olivat kaksi henkilökohtaista avustajaani sekä tanssiparini Kaisa avustajineen. Otimme osaa Single debutant  ja duo debutant -luokkiin sekä lauantaina ja sunnuntaina. Single -luokasta saldokseni tuli upeasti pronssia ja duoluokasta saldoksemme tuli lauantaina finaaliin 6. sija joka kirkastui sunnuntaina uskomattomasti pronssimitaliksi. Henkilökohtaisesti otin perjantaina osaa myös single freestyle woman 1 -luokkaan, josta saldokseni kopsahti uskomattomalla tanssillani kultamitali!

Kisojen jälkeen oli ilo huomata, etten kerännyt sponsorirahoja turhaan ja ettei treenaamiseni mennyt hukkaan. Nuo upeat neljä mitalia roikkuvat muiden mitalieni vieressä toimistoni seinällä muistuttaen minua siitä, että vaikeavammaisenakin voi olla huippu-urheilija, kun vain luottaa itseensä ja uskoo tekemiseensä.

Tahdon sydämestäni tsempata perheenäitinä ja yrittäjänä muita vaikeavammaisia kohtaamaan kehonsa haasteet ja voittamaan ensin itsensä! Sen jälkeen on vain taivas rajana – itse päätät, minkälaisen kakun elämästäsi leivot!

Hyvää syksyä kaikille!

Pirjo Pappila
Pyörätuolikilpatanssiurheilija
Tanssiurheiluseura Stepping Out ry

 

OIY onnittelee Pirjoa mahtavasta suorituksesta!

Vastaa