Euroopan solidaarisuusjoukot kokoaa eurooppalaiset nuoret yhteen rakentamaan tasa-arvoisempaa ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, jossa nuorten ääni kuuluu ja sitä kuunnellaan. Nuoret saavat mahdollisuuden toteuttaa ja osallistua solidaarisuutta ja yhteenkuuluvuutta vahvistavia projekteja EU:n tuella. Ouluun saatiin rahoitus projektille, jonka nimi on Rohkeuden Lähettiläät.

Rohkeuden lähettiläät

Rohkeuden Lähettiläät ovat Oulun Invalidien Yhdistyksen tukemia nuoria vammaisia henkilöitä, jotka haluavat auttaa muita nuoria ja rohkaista heitä.

Toiminnan suunnittelu lähti huolenaiheesta: miten korona vaikuttaa nuorten ja nuorten aikuisten elämänlaatuun? Haluamme kuulla, mitä nuorille oikeasti kuuluu, mitä he kaipaavat juuri nyt, mikä mietityttää. Toiminnan sisältö luodaan nuorten toiveiden ja tarpeiden pohjalta. Some on ensisijainen vaikuttamisen keinomme tietysti koronan takia, mutta myös siksi, että siellä nuoret ovat. Podcastien tekijät ja tubettajat on suosittuja, nuorilta nuorille suunnattuja ja paikkaan sitoutumattomia.

Rohkaisemme nuoria miettimään, ideoimaan ja toteuttamaan oman elämän mahdollisuuksia. Koronan myötä arki on muuttunut epävarmaksi ja pelko yksinjäämisestä voi olla todellinen. Asioita pitäisi hoitaa, mutta ei tiedä miten. Monissa asioissa on vaihtoehtoja, niistä pitäisi vain tietää. Mikään asia ei ole liian nolo, ettei vertaiselta voisi kysyä.

Olkaa nuoret rohkeita ja ottakaa yhteyttä, pallotellaan yhdessä ideoita, jaetaan ilot ja murheet. Ennen kaikkea uskalletaan yhdessä!

Rohkeuden lähettiläät tavoittaa:
sähköpostitse: rohkeudenlahettilaat(at)gmail.com
Instagram: rohkeudenlahettilaat