Haluamme tarjota jäsenillemme tukea ja neuvoja vammaisten oikeuksiin liittyvissä asioissa. Edunvalvonta on jo pitkään ollut toimintamme keskiössä ja haluamme kehittää tätä roolia jatkossa entistä palvelevammaksi. Tavoitteenamme on toimia yhdyssiteenä julkisen sektorin, paikallisyritysten ja jäsentemme välillä siten, että ajamme yhdistyksemme jäsenten asemaa erityisesti yhdenvertaisuus- ja esteettömyysasioissa. Emme tarjoa lakineuvoja, vaan apua ja ohjausta esimerkiksi erilaisten asiakirjojen laatimiseen.

Esimerkkejä tarjoamastamme avusta:

• Valitusten ja muutoksenhakujen laatiminen
  • Kela-korvausten hakeminen
  • Vammaislain tulkitseminen
  • Esteettömyysasiat
  • Autoveronpalautushakemukset

Toimiston yhteystiedot:
toimisto(at)oiy.fi

Yhteydenotot mieluiten sähköpostilla.

Asiantuntijuutta vaativissa lakiasioissa neuvomme jäseniä kääntymään asianajajan puoleen. Asianajaja ja varatuomari Ulla-Maija Pöhöllä on runsaasti kokemusta lukuisista vammaispalvelulain mukaisista valitusasioista ja häneltä yhdistyksemme jäsenet saavat maksuttoman alkuneuvonnan. Yleensä asiakkailla on myös oikeus maksuttomaan oikeusapuun ja yksityiseen avustajaan hallinnollisissa valitusasioissa, joten usein palvelut eivät maksa asiakkaalle itselleen mitään. Ulla-Maija selvittää asiakkaan puolesta hänen oikeutensa maksuttomaan oikeusapuun.

Ulla-Maija Pöhö
Asianajaja & Varatuomari
Sähköposti: ulla-maija.poho@poho.fi
www.poho.fi. Sivuilla on yhteydenottolomake, jota kautta voi myös laittaa viestiä.