Oulun Invalidiyhdistyksen lajitarjotin on luotu, jotta harrastajan olisi helpompaa löytää tietoa Oulun seudulla tarjottavasta erityisliikunnasta. Sen kautta toimijoiden on helpompi jakaa tietoa erityisliikunnasta. Lajitarjotin on tarkoitettu kaikille toimijoille, jotka toimivat erityisliikunnan parissa. Toivommekin että eri yhdistykset ja toimijat ovat aktiivisesti yhteydessä alla oleviin osoitteisiin, jotta tieto pysyy tuoreena. Oulun seudulla erityisliikuntaa on tarjolla melko runsaasti, mutta tieto ei aina tavoita harrastajaa. Lajitarjottimen kautta toivomme myös yhteistyön kehittyvän erityisliikuntaa tarjoavien tahojen kesken. Liikunnan riemua kaikille!

Lajitietoja tarjottimelle voi lähettää sähköpostilla: sami.hanninen@kulttuurivoimala.fi tai oiytoimisto(ät)gmail.com

 

Lajiesittelyt

Alla olevilla videoilla eri liikuntalajien harrastajat kertovat kokemuksiaan harrastamisesta.  
Videot ovat tuotettu osana Oulun Invalidien Yhdistys ry:n LiSu-hanketta (liikuntasuunnitteluhanke).
Hankkeen tavoitteena on edistää matalan kynnyksen liikuntatoimintaa liikuntarajoitteisille henkilöille.

https://www.youtube.com/embed/A7REFOxGOEY
Boccia
https://www.youtube.com/embed/Me4LQ4pAUtU
Luova tanssi
https://www.youtube.com/embed/6v8FY42Y87E
Parajääkiekko
https://www.youtube.com/embed/1XXbfkdAwg0
Soveltava keilaus
https://www.youtube.com/embed/ue5uX35ss9E
Luontoliikunta
https://www.youtube.com/embed/h-KBwL6Z2pg
Soveltavan liikunnan mahdollisuuksia Oulussa

Boccia

 

Luova tanssi

Parajääkiekko

Soveltava keilaus

Luontoliikunta

Soveltavan liikunnan mahdollisuuksia Oulussa

 

Liikuntatoiminta

 
Pyörätuolikoris 

Pyörätuolikoripallo on vammaisurheilulaji, joka on sovellettu varsin vähäisin muutoksin tavallisesta koripallosta. Joukkueeseen voi kuulua korkeintaan 12 pelaajaa, joista kerrallaan viisi voi olla kentällä. Harjoitukset ovat avoimia kaikille, jotka kykenevät lajia harrastamaan. Yhdistykseltä löytyy myös tuoleja kokeilua varten.

Lisätietoja: Markus Lehto p. 041 436 5475

 

Sähköpyörätuolisalibandy

Sähköpyörätuolisalibandy tai lyhyemmin SPT-salibandy on salibandystä sovellettu vammaisurheilulaji sähköpyörätuolia käyttäville. Sähköpyörätuolisalibandyssa mailat ovat tavallisia salibandymailoja lyhyempiä ja kevyempiä. Myös pyörätuoliin kiinnitettyä mailaa, T-stickiä käytetään. Maalivahdin ja vähintään yhden kenttäpelaajan on käytettävä T-stickiä. Kenttäpelaajia on neljä ja maalivahti.

Lisätietoja: Haukiputaan heitto, sähkopyorätuolisalibandy / Pasi Maunu p. 0445301007, pasimaunu@gmail.com

 
Boccia

Boccia on yksi liikuntavammaisten henkilöiden suosituimpia harraste- ja kilpaurheilulajeja Suomessa. Se muistuttaa kuulapelejä, kuten petankia. Laji on hyvin sovellettavissa, pelin idea on helppo ja se kehittää niin tarkkuutta kuin keskittymiskykyäkin. Bocciassa kilpaillaan kansainvälisellä tasolla, paralympialaisissa ja lukuisissa paikallisyhdistysten järjestämissä turnauksissa. Tule mukaan!

Lisätietoja: Hilkka Raninen p. 041 463 3527

 

Soveltava jääkiekko

Tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat soveltavia keinoja päästäkseen nauttimaan luistelusta tai jäällä pelaamisesta. Tunnilla on käytössä luistelutuet, luistelukelkat ym. apuvälineet. Omat avustajat mukaan jäälle!

Lisätietoja: p. 041 436 5475

 

Parajääkiekko

Parajääkiekko (entinen kelkkajääkiekko) on kelkoissa pelattavaa jääkiekkoa, jossa pelaajilla on molemmissa käsissä mailat. Mailan päässä on piikit, joiden avulla kelkkaa liikutetaan. Parajääkiekon säännöt ovat lähes samat kuin jääkiekossa.

 

Soveltava liikunta Oulun Pyrinnössä

Soveltavan liikunnan ryhmät ovat matalan kynnyksen soveltavan liikunnan ryhmiä, joissa on mahdollisuus kokeilla ja löytää innostava laji ja harrastaa monipuolisesti. Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle harrastus harraste- tai kilpaurheilusta. Harrasteryhmiin voit kysyä avuksi Erityistä VoiMaa valmentajaa, joka voi toimia urheilija-kummina, tukena harrastuksen alkuvaiheessa.

Soveltavan voimistelun ryhmä on tarkoitettu 7-12 vuotiaille lapsille ja nuorille. Ryhmässä otetaan huomioon lapsen erityisen tuen tarve, oli se sitten kielellinen, fyysinen, kasvatuksellinen tai sosiaalinen.

Harrasteryhmistä aikuisen ja lapsen yhteinen Nallepaini ja Ponnari monilajiryhmät sopivat erinomaisesti myös erityistä tukea tarvitseville.

Yleisurheilussa toimii parayleisurheiluryhmä 7-12 -vuotiaille.

Lisätietoja: Soveltava liikunta Oulun Pyrinnössä / Pyrinnön toimisto puh. 044 781 2800

 
Erityisliikunta OUKALI RY:ssa

Lisätietoja: OUKALI:n erityisliikunnan sivusto 

OUKALI ry erityisliikuntavastaava, fysioterapeutti, Maarit Sihvonen p. 040 5280622 / maarit.sihvonen@dentfys.fi  

 
Erityisliikuntaryhmät OULUN KAUPUNGIN SIVULLA

Lisätietoja:  Oulun kaupunki erityis­lii­kunnan liikun­ta­ryhmät / p. 044 703 8046