Liittovaaliasiaa – Johanna ja Lauri

OIY:n ehdokkaat Invalidiliiton liittovaltuustovaaleihin valitaan kevätkokouksessa 20.4.

 
Lue lisää liittovaltuustosta ja liittovaaleista täältä tai viimeisimmästä jäsenlehdestä.
 
Yhdistyksen hallitus on päättänyt ehdottaa liittovaaleihin ehdolle kaksi henkilöä. Kevätkokous tekee lopullisen päätöksen ehdokkaiden määrästä 20.4. Emme siis käytä Invalidiliiton antamaa lisäaikaa ehdokasasettelussa. Ehdolle ovat jo ilmoittautuneet Johanna Nummela ja Lauri Louhivirta. Haluaisitko sinäkin asettua ehdolle?
 
Tässä Johannan ja Laurin esittelyt:
Johanna: Olen 48v, teini-ikäisen tyttären äiti ja aktiivinen järjestötoimija. Sairastan lapsuusiän reumaa, jonka aiheuttaman haitan vuoksi olen eläkkeellä. Työurani olen tehnyt yrittäjänä, perhehoitajana sekä toimistotyössä. OIY:ssä olen uusi toimija mutta yhdistysyhteistyön kautta yhdistys on tullut jonkin verran tutuksi jo aiemmin. Hallituksessa pyrin perehtymään OIY:n toimintaan monipuolisesti ja vaikuttamaan siihen, että yhdistyksen toiminta on kaikin puolin avointa ja reilua. Olen mukana mm. sääntö- ja viestintätyöryhmissä.
Yhdistystoimintaan olen alun perin lähtenyt mukaan, koska koin tarvetta olla osallisena merkityksellisessä toiminnassa. Sydäntäni lähellä on hyvinvointia lisäävä yhdistystoiminta sekä ihmiset, joilla on eri syistä johtuvia rajoitteita ja erityistarpeita.
Liittovaltuustotyö Invalidiliitossa kiinnostaa jatkumona tekemälleni paikallistason yhdistystyölle. Tämänhetkinen työni yhdistyksessä tulee jatkumaan mutta olisi mielenkiintoista saada olla mukana myös koko valtakunnan tasolla jäsenistön ja yhdistysten hyväksi tehtävässä työssä.
Johanna Nummela
Johanna Nummela
 
Lauri: Olen 54 vuotias lääketieteentekniikan diplomi-insinööri Oulusta. Sain oman selkäydinvammani yli kolmekymmentävuotta sitten ja liki koko tuon ajan olen ollut mukana eri vammaisjärjestöissä, urheiluseuroissa jopa politiikassa. Kaikissa tehtävissä on ollut ensisijainen tavoite edistää vammaisten osallisuutta ja asemaa yhteiskunnassa. Viime vuodet olen taistellut yksin virkakoneistoja vastaan ja on aika tunnustaa että omat hartiat eivät ole tarpeeksi leveät vaan yritän tehdä paluun piireihin joita kuunnellaan tarkemmin. Vien tavoitteitani eteenpäin ohjaamalla, kouluttamalla, valittamalla sekä tarpeen vaatiessa käräjöimällä.
Jäin muutama vuosi sitten eläkkeelle Nokian matkapuhelimien alasajon jälkeen. Työskentelen sivutoimisesti rakentamisen esteettömyyden saralla sekä vertaiskuntouttajana OYSin selkäydinvammakeskuksessa. Toimin myös vertaistukijana sekä esteettömyyskartoittajana. Esteettömän ympäristön luomisessa tuntuu olevan vielä paljon tehtävää.
Lauri Louhivirta
Lauri Louhivirta