*Päivitetään* IRJALAN TULEVAISUUS – päivitetty 1.4.

Irjalan tulevaisuus

Hietasaaren uusi asemakaava tuli voimaan 13.12.2019. Asemakaavan muutoksen myötä Irjalan tontin rajat siirtyvät. Oikealla olevassa kuvassa sininen on nykyinen ja punainen tontin uusi raja. Tämä tarkoittaa, että grillikatos, vaja, pienet mökit, bocciakenttä ja nurmialue jäävät tonttimme ulkopuolelle. Päärakennuksen takana oleva puualue sekä pyörätie tulevat osaksi uutta pihaamme.

Irjalan tarvitsemat muutokset sekä muut mahdolliset vaihtoehdot esitellään ja niistä päätetään kevätkokouksessa jäsenten kanssa.

Huom. eri vaihtoehtoihin liittyvä selvitystyö on viivästynyt johtuen vallitsevasta koronavirustilanteesta. Päivitämme tietoja sitä mukaan, kun niitä saamme.

Vaihtoehdot

1. Jäämme Irjalaan
 1. Tämä vaatii:
    • uuden grillikatoksen rakentamisen
    • vajan ja pienten mökkien purkaminen sekä mahdollisesti uusien rakentamisen
    • uuden tonttialueen muuttamisen piha-alueeksi (metsäinen alue, pyörätie)
    • uuden bocciakentän rakentamisen
    • pesu- ja wc-tilojen remontoinnin
  • mahdollisesti jäsenten niin päättäessä: uuden sisäänkäynnin rakentaminen talon suunnan kääntämiseksi uudelle piha-alueelle

Hallitus on teetättänyt uudelle tontille tontinkäyttösuunnitelman, jonka kaupunki edellyttää vuokrasopimuksen jatkumiselle. Avaa tästä Arkkitehtitoimisto Kari Sipilä Oy:n laatima käyttösuunnitelma. Alla visualisointi käyttösuunnitelman mukaisesta valmiista tontista.

Arkkitehtitoimisto Kari Sipola Oy:n tekemä visualisointi Irjalasta ja sen tulevasta lähiympäristöstä. Etualalla Irjalan tontti uusine mökkeineen. Taustalla uudistunut Nallisport. Huvipuisto sijaitsee tullessaan kuvan etualalla, valkoisella alueella.
Arkkitehtitoimisto Kari Sipola Oy:n tekemä visualisointi Irjalasta ja sen tulevasta lähiympäristöstä. Etualalla Irjalan tontti uusine mökkeineen. Taustalla uudistunut Nallisport. Huvipuisto sijaitsee tullessaan kuvan etualalla, valkoisella alueella.

Kustannusarvioiden saaminen remonteista, maanmuokkaustöistä ja siirto- ja rakennustöistä on viivästynyt myöskin johtuen koronavirustilanteesta. Päivitämme tietoja.

 

2. Myymme Irjalan ja sen tonttiin kuuluvan vuokraoikeuden, rakennusoikeiden sekä tontilla sijaitsevat rakennukset

Irjalan rakentamiseen saatu testamentti ei aiheuta estettä Irjalasta luopumiseen. Yllä mainittuja muutostöitä ei tarvitse tehdä lainkaan, jos Irjalasta luovutaan. Irjalan tonti arvo rakennuksineen ja rakennusoikeuksineen on arvioitu olevan noin 50 000 – 70 000 €. Jos jäsenistö päättää, että Irjalasta luovutaan, on myynnistä saatava raha käytettävissä uuden mökin hankintaan.

 1. Irjalasta luopuminen avaa ainakin kaksi mahdollisuutta:
    • a) yhteinen mökki toisen yhdistyksen kanssa.
     b) uuden mökin ostaminen toiselta tontilta.
 
A) yhteinen mökki toisen yhdistyksen kanssa

Vaihtoehtona alustavasti yhteismökki CP-yhdistyksen kanssa. Mökin nimi on Seeppari ja se sijaitsee Irjalan tavoin Mustasaarentiellä, toisessa päässä tietä.

Seeppari
Seeppari
Yhteisen mökin edut

Kiinteät vuosikulut n. 5 000 € jaettaisiin kahdelle yhdistykselle. Mökin suurempi käyttäjämäärä ja yhteistoiminta parantaa avustusten saatavuutta.

Yhteisen mökin haasteet

Vuokraustoiminnan tuottojen reilu jako. Yhteistoiminnan sujuvuus. Seepparin esteetön pinta-ala on Irjalaa pienempi.

B) uuden mökin ostaminen toiselta tontilta

Mahdollisia esteettömiä kohteita on kartoitettu. Mm. Oulun kaupunki huutokauppaa kohteita hietasaaren alueelta. Huutokaupat päättyvät 15.6. Mahdollinen huutokauppakohde voisi olla Vaaskiventie 22 (kohteen tiedot). Tontilla sijaitsee suojeltu kaksikerroksinen huvilarakennus, grillikatos, piha-/varastorakennus ja yksikerroksinen päärakennus. Päärakennus olisi Irjalaa huomattavasti suurempi pinta-alaltaan ja tarjoaisi monipuolisia käyttömahdollisuuksia. Rakennuksen kuntoa emme ole päässeet vahvistamaan.

Irjalan toiminta kesällä 2020

Vaikka uusi asemakaava tuli voimaan 13.12.2019, yhdistyksen oma toiminta (jäsenten kesäpäivät, yhdistysten vierailut) sekä Irjalan vuokraustoiminta jatkuvat vielä normaalisti tulevan kesän ajan. Tämä edellyttää uuden vuokrasopimuksen allekirjoittamista kaupungin kanssa 12.6.2020 mennessä. Jos kevätkokous päättää, että jäämme nykyiselle paikalle, tonttia koskevat muutokset on toteutettava 12.12.2020 mennessä. Seuraamme koronavirustilannetta ja tiedotamme mahdollisista muutoksista kesän toimintaan nettivuilla, facebookissa sekä Forum24-lehden ToimintaForum-palstalla. Seuraa ilmoittelua!

Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi kevätkokous joudutaan siirtämään myöhempään ajankohtaan. Tiedotamme uudesta kokousajankohdasta mahdollisimman pian.

Päivitetty 1.4.2020