OIY:n bocciajoukkue toi kultaa Suomelle Tromssasta!

Barents Games, Tromssa, Norja 2.–4.9.2022

Pohjoisen alueen Barents Games -kilpailut käytiin 2.–4. syyskuuta 2022 Norjan Tromssassa. Kilpailuissa oli mukana parasarjat keilailussa ja bocciassa. Suomelta oli mukana kehitysvammaisia urheilijoita keilailussa sekä kehitys- ja liikuntavammaisia urheilijoita bocciassa.

 

Hilkka Ranisen kisaraportti Tromssan kisamatkasta

Oulun Invalidien Yhdistys ry:n bocciajoukkueelle tuli yllättäen kutsu pelimatkalle Tromssaan.  Mietintäaikaa ei ollut paljon, päätös piti tehdä aika pian. Norjalaiset halusivat sinne suomalaisen liikuntarajoitteisen joukkueen. Eihän siitä voinut kieltäytyä. Mika Raudasoja, Seppo Mertala ja minä päätettiin lähteä ja joukkueenjohtajaksi, huoltajaksi ja avustajaksi valitsimme Paula Elsilän. Valitettavasti Seppo sairastui eikä voinut osallistua.  Paralympiakomitean lajijohtaja Jarno Saapunki Rovaniemeltä kertoi, että lähtöä ei voida peruuttaa. Hän löysi Rovaniemeltä Sepon tilalle Minna Puustisen. 

Perjantaiaamuna klo 5.00 lähti bussi Oulusta. Kisoissa oli 10 lajia, boccian lisäksi yleisurheilijoita, keilausta, jousiampujia, kiipeilyä ym., yhteensä 1000 urheilijaa Suomesta, Norjasta ja Ruotsista. 

Matka oli pitkä ja puuduttava täydessä, ahtaassa bussissa. Kaksi pysähdystä matkalla.  Maisemat huikeat.

Majoitumme Scandic Ishavshotellissa Jäämeren rannalla. Iso hotelli täynnä urheilijoita.

Lauantaina oli boccialaisilla kisat Tromstun koululla. Kuljetus vähän tökki, kun bussin navigaattori ei oikein toiminut. Ison rakennuksen viereen meidät bussi jätti, norjalaisiakin oli kyydissä. Siinä ihmeteltiin mihin mennään. Onneksi oltiin oikean rakennuksen takana ja kun se kierrettiin, perille päästiin.  Vastaanotto oli ystävällinen, tuomarit ja vastapelurit myös. Kannustettiin toisiamme. Pelasimme kahta norjalaisjoukkuetta vastaan. Eka peli päättyi 11-1, toinen 5-4. Tämä toinen oli jännä loppuun asti, mutta kultaa tuli! Voi mikä riemu, kyllä hurrattiin ja mitaliseremonia oli koskettava.

Suomesta oli toinen joukkue Rovaniemeltä sarjassa kehitysvammaiset, aivan ihanat kolme poikaa. He saivat hopeaa. Juhlistimme illalla koko porukalla saavutuksiamme.

Paluumatka oli ehkä vielä raskaampi, kyllä on jalkoja pitänyt lepuuttaa. Mutta paljon olisi jäänyt kokematta, jos ei olisi lähdetty.

 

Suomen bocciajoukkueen kuva
  Liikuntarajoitteisten joukkue (vas.) Minna, Mika, Hilkka ja Paula.
Suomen bocciajoukkueet
Jarno Saapunki ja Suomen bocciajoukkueet

 

 

Bocciajoukkueet juhlivat
Voitoniloa!

 

  Hilkka Raninen

 

Katso tulokset täältä